tiistai 28. kesäkuuta 2016

Ricon luonne

Moi! Tämän postauksen aihe on Ricon luonne,ja enemmän siitä. Jos haluat tietää enemmän,jatka lukemista. (Postauksen teksti on omia ajatuksiani)
Ricon perusluonnehan on kiltti,mutta miksi? Mitä kiltteys sisältää Ricon tapauksessa?
Rico kunnioittaa ihmisiä,todella paljon. Niinkin paljon,että kunnioitus muuttuu isompien ihmisten kohdalla peloksi,ja kiltteys johtuu siitä,ettei poni uskalla tehdä mitään,esim.hoitaessa se seisoo paikoillaan,usein jännittyneenä,pelokkaana siitä,että tekee jotain väärin.Vaikka karsinan ovi olisi selällään,Rico ei uskalla karata,eikä tulla edes ulos kokonaan.

Sain idean tähän postaukseen Ricon uudesta "harrastuksesta",sekä sanoista "yhden ihmisen poni".
Aloitetaan.
 Kun ponit tullaan hakemaan sisälle tarhasta syömään,Rico ei anna tallityöntekijöille kiinni,ei edes ruoasta. Se johtuu kunnioituksesta,joka on muuttunut peloksi. Ricon ongelmahan on aina ollut aikuiset,mustiin pukeutuneet ihmiset. Niimpä poni jää yksin tarhaan juoksemaan aidan viertä,kun muut pääsevät sisälle syömään. Lopuksi joku ratsastuskoululainen hakeesen sisään
 kolme-neljän aikaan.

Jos Rico säikähtää tunnilla jotain,ja ratsastaja tippuu, Rico ei anna helposti kiinni. Otetaanpa ensiksi maneesi.Ratsastaja tippuu ponin säikähtäessä tai jotenkin muuten. Rico säikähtää myös ratsastajan tippumista,ja sitä,että se on tehny jotain väärin,eikä uskalla antaa kiinni. Se pysähtyy,mutta ei anna kiinni.Se vain lähtee karkuun,miksi?
 Tähänkin on yksinkertainen selitys. Kun se saarretaan,jotta se saataisiin kiinni,sehän on pakoeläin,joten vaihtoehdot ovat vähissä. Rico menee paniikkiin ja sen vaihtoehto on pakeneminen. 

Sitten kentällä Rico on helpompi saada kiinni. Taas kysymys miksi? Kenttä on isompi ja avarampi.No mitä se vaikuttaa siihen? Oma "analyysini" on että Rico ahdistuu suljetuissa tiloissa helpommin kuin avaroissa. Karsinassa,jos karsinan ovi on hoitaessa kiinni,Poni on jännittynyt,ja sitä saa yrittää rentouttaa silittelylllä,harjaamisella ja puhumisella pitkään,mutta kun ovi on auki ja poni näkee käytävälle,se on tosi rento. Kun painat Ricon säkää molemmin puolin,se nostaa pään ja alkaa stepata ja pyöriä karsinassa. Siitä huomaa,että se kohta on kipeä. Siihen vaikuttaa varmasti se,ettei poni mene peräänannossa juuri koskaan,kun se suurimmaksi osaksi menee lastentunteja,se tarvitsee _todella_ hyvän ja osaavan ratastajan,jokaosaa vaatia siltä asiat. Jännittyminen karsinassa on varmaan  myös osasyy. Olen itse pari kertaa kokeillut hieroa kipeitä kohtia,ja se on auttanut,eikä poni ole arkonut yhtään.

Sitten Ricon pelkoihin. Sillä on aina ollut ihmispelko joka kohdistuu tiettyihin ihmisiin tai ainakin mustiin pukeutuneisiin ihmisiin,tai tuntemattomiin. Se ei luota ihmisiin niin paljoa.
Silloin kun se on rentona,se ei pelkää niin paljon,johon liittyy myös turvallisuuden tunne.
En tiedä,onko joku mustiin pukeutunut ihminen tehnyt sille Saksassa jotain,vai onko se pelko vain aina ollut sillä,enkä varmaan koskaan saakkaan tietää. Messilässäkin,jossa se oli ennen Hubsille tuloa,sillä oli kuulema ihmisiä,joita se juoksi karkuun,kuten on nytkin. Rico pitää pienistä lapsista,ja on hienosti heidän kanssaan. Tässä yhtenä päivänäkin se seisoi kiltisti paikoillaan pienen tytön tullessa silittämänn sitä,ja antoi nostaa kavioinsakin. 
Ihme kyllä,Rico ei pelkää mitään esteitä,se hyppää erikoisesteistäkin hienosti yli.
Pelkoihin kuuluu myös pesukarsina. Sinne Rico menee kaikilla muilla tavoilla paitsi suoraan kävelemällä. Menee ruoan kanssa,peruuttaen,työntämällä. Tässäkin asiassa suljettu,ahdas tila on se,johon se ei halua mennä. 
Pelkoihin kuuluvat myös kaikki linimentit,rasvat jne. Rico lähtee karsinassakin pyörimään,jos menet esim.linimenttipurkin kanssa sinne. Rico ei suoraan pelkää raippaa,mutta se reagoi siihen tosi hyvin,selästä käsin se tuntuu ,kuin se lähtisi alta. Rico myös vihaa ja pelkää huutamista,vaikka sille ei huudettaisikaan.

Rico osaa myös olla itsepäinen,joten jos se jotain päättää,se usein myös pitää.säikkyys taitaa kuulua sen luonteeseen,koska eivätkö arabit ole herkkiä ja hieman säikkyjä? Ricon emänisä on nimittäin arabi. 
En tiedä oliko tässä kaikki,mutta suurin osa ainakin.

Kiitos kun luit!



1 kommentti: