maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulukuun erikoispostaukset 1

Ajattelin tehdä joulukalenterin sijaan muutamia erikoispostauksia. Ensimmäisessä osassa perehdytään tarkemmin Ricon isään ja isoisään,sekä Ricon omaan historiaan.
Ricon isoisä on Anjershof Rocky,Welsh Part Bred-rotuinen hieno poni. Se oli Stal Anjershof-siittolan ensimmäinen ori. Anjershof Rocky kuoli ähkyyn vuonna 2012 24-vuotiaana.
Ricon isä on Molenhorns Pasja,rodultaan Welsh Part Bred. Se syntyi vuonna 1992 Alankomaissa,ja oli emänsä Purshan toinen jalostukseen hyväksytty poika. 1995 Hyväksymisen jälkeen Pasja myytiin Saksaan. 2007 Pasja tuli vuodeksi Alankomaihin,josta se myytiin takaisin Saksaan. Heinäkuussa 2011 Pasja myytiin Reuschbach Court-nimiseen siittolaan,jossa se edelleen asuu. Pasja on hyväkuntoinen ja sitä käytetään jalostukseen edelleen,vaikka se onkin jo 24-vuotias.
Sukupostin mukaan Molenhorns Pasjalla on vain 7 jälkeläistä,mutta se kotitallin kotisivuilla kerrotaan sellaisista varsoista,joita ei sukupostissa ole. Sen jälkeen,mitä olen lukenut nettisivuilta Ricon isästä ja isoisästä,tajuan miksi Rico on arvokas poni. Sillä on hyvä suku,ainakin isän puolelta.KUVIA RICON ISÄSTÄ.
Ricon emästä ei ole paljoa tietoa.Siitä en kerro tarkemmin,käykää sukupostissa jos haluatte tietää enemmän.
Rico on syntynyt Saksassa 21.4.2000. En tarkemmin tiedä,missä se on syntynyt,kasvattajan nimi on kuitekin Christian Fatke. Rico tuotiin 29.9.2009 Saksasta Suomeen. Saksan historiasta en tiedä mitään,vaikka yritin etsiä tietoa,mutta netistä ei löydy mitään. Siis Rico tuli Suomeen Messilän kartanon tallille. Siellä sillä ei käsittääkseni hypätty kovin korkeaa,ja se oli oman käsitykseni mukaan lasten ratsuna. Maastoesteitä sillä kyllä hypättiin. Messilän aikaiselta hoitajalta olen kuullut,että Rico pelkäsi satulaa kun tuli sinne. Ricosta sen voi hyvin kuvitella,ei se nytkään satulasta erityisemmin pidä. Saksassa satula on varmaankin hiertänyt selkää,luin jostakin että siitä jää valkoiset jäljet siihen kohtaan johon satula on hiertänyt. Ricolla on myös Saksassa syntynyt ihmispelko,joka on kyllä helpottanut,mutta Rico valitsee yleensä jollain perusteella ihmiset joita pelkää.
Mutta takaisin aiheeseen: Elokuussa 2012 Rico ja monet muut myytiin Messilän lopettaessa Hubertusseuran Ratsastuskouluun. Siellä odotti uusi paikka ja uudet ihmiset,joihin sen kesti hetki tottua. Itse aloitin hoitamaan Ricoa siis 15.11.2012,sitä ennen sillä oli 3 hoitajaa. Jossain vaiheessa sillä oli 7 hoitajaa,jossa ei ollut mitään järkeä. Sitten keväällä 2014 ratsastuskoulua rupesi vetämään yrittäjä,jolle kaikki seuran hevoset siirtyivät. Hoitajakokouksen jälkeen hoitajia oli vain 3. Syksyllä 2014 aloitti uusi hoitaja,ja nyt,talvella 2016 hoidan ponia melkein joka päivä.

Tässä nyt jonkinlainen historia-postaus,toivottavasti tykkäsitte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti